Skip to content

2 hozzászólás

 1. Keresztesné Anita
  2014. 05 3. @ 15:17

  Szerintetek milyen hosszú egy ideális horgonyszöveg? És mit jelent pontosan a változatosság? Hányféle horgonyszöveget érdemes használni?
  A választ előre is köszönöm!

  Reply

  • Filep Andrea
   2014. 05 4. @ 0:02

   Ma már nincs olyan, hogy ideális hosszúság. Lehet 1-2-4 szó, kifejezés, de lehet akár egy rövidebb mondatrész is. Amikor horgonyszöveget választasz, gondolj arra, hogy életszerű-e, természetesen hangzik-e.
   Gondolok itt pl. arra, hogy vannak, akik összetett mondatokat akarnak linkké alakítani.
   Azt tudjuk, hogy a Google szeretné, ha csak természetesen épülnének a weboldalakra a linkek. (Eléggé hangoztatták ezt a G. részéről.) Ha pl. strand kellékeket árulsz és írsz egy cikket mondjuk az egri strandról, amiben linkeled a weboldalukat, akkor nyilván nem a strand szót fogod önmagában linkké alakítani, hanem az egri strand kifejezést vagy beleírod, hogy „weboldaluk”, esetleg http-vel a webcímet. Ez így bármelyik életszerű, de az nem természetes, ha pl. erre a mondatra teszel linket:
   „Az egri Termálfürdőben többek között ízületi betegségek, gerinc betegségek, csontok, izmok, inak betegségei, idegrendszer betegségei, kötőszöveti és bőrbetegségek, női nőgyógyászati betegségek egyes fajtái, vegetatív idegrendszer zavarai, kifáradásos állapotok kezelése esetén lehet sikeres fürdőkúrát végezni.”
   Nincs ember, aki ezt így linkelné. (Az idézetet a termalfurdo.net-ről kölcsönöztem.)

   A változatosságon azt értjük, hogy egy horgonyszöveg lehetőleg ne haladja meg az összes link 10%-át. Tehát ha építesz 100 linket, akkor legalább 10 kulcsszó, kifejezés, de inkább kicsit több, mert az sem természetes, ha minden horgonyszövegre azonos számú link jut. Minél változatosabb, annál jobb, legalábbis most. Persze nem biztos, hogy ez a kijelentés 3 év múlva is igaz lesz.
   Viszont valóban érdemes belecsempészni néhány „weboldal”, „katt ide”, „http//valami.hu” stílusú horgonyszöveget is.

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük