Skip to content

3 hozzászólás

 1. Gábor
  2012. 01 7. @ 9:55

  Mi a véleményed a kötőjeles domain címekről? Érdemes őket használni? Azt olvastam valahol, hogy ha a googleban keresnek az emberek, akkor így a kötőjel közötti szavakra jobban rátalálhatnak, mintha egybe lenne írva a domain. Gondolom az nem hiba ha regisztrálok egy címet kötőjelesen is és egybe írva is összetett szó esetén természetesen. De melyik legyen az alapértelmezett domain és melyik legyen átirányítva az adott tárhelyre. Köszi

  Reply

  • Andrea
   2012. 01 7. @ 13:26

   Kedves Gábor!

   A kötőjeles – egybeírt domainekről sok vita van a mai napig is azok között, akik weboldal készítéssel, keresőoptimalizálással foglalkoznak.

   Arra, hogy melyik legyen az alapértelmezett domain, nagyon nehéz válaszolni. Még úgy is, hogy saját tapasztalatom is van benne.
   Ez a domain kötőjeles és a wordpress honlapkészítés, wordpress honlap kifejezésekre eléggé a természetes találati lista elején van.
   Optimalizáltam olyan domaint is, ami szintén kötőjeles, és a domain nevét két szóban (helyesen írva is két szó) írva, csak a második oldalon található jelenleg.
   Utóbbi esetben kb 4,5 millió, előbbi esetben 1 millió alatti találat.
   A Google keyword tool szerint a wordpress honlap kifejezésre közepes a verseny, míg a másik két kifejezésre magas. Tehát ez alapján is nehéz választani.

   Amennyiben szabad az egybeírt változat, én az egybeírt változatot preferálom a tapasztalataim alapján. Könnyebb előrehozni a keresők találati listáin.
   Másrészt jobban mutat névjegykártyán, könnyebben megjegyezhető, vagy gondolj arra, hogy pl. valakinek szóban mondod a honlapod nevét, milyen jól hangzik élőbeszédben virág kötőjel kereskedelem pont hu.

   Az, hogy nem az a helyes írásmód, másodlagos szempont egy domain választásnál.
   A keresők egyébként is ismerik a helyesírást, tehát abból semmilyen hátrány nem származik, ha valamit egybeírsz domain névként, és helyesen nem úgy kell írni.
   Az sem igaz, hogy a kötőjeles domainekre jobban rátalálhatnak az emberek. Arra fognak jobban rátalálni, ami megfelelő tartalommal van ellátva.
   Kötőjeles domaint leginkább akkor célszerű választani, ha ragaszkodunk egy kulcsszóhoz és adott kulcsszóra minden épkézláb végződésű egybeírt domain foglalt.

   Az természetesen nem baj, ha mindkettőt regisztrálod (elhappolod a domain regisztrálásának lehetőségét a konkurenciádtól).

   Reply

 2. Gábor
  2012. 01 7. @ 20:01

  Köszönöm a kimerítő választ, így már megvilágosodott egy kicsit a szürkeállományom ezen a téren 🙂

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük